Vermeend tweede tienerbrein achter de ‚Bitcoin giveaway‘ hack van Twitter…

Graham Ivan Clark is misschien niet de enige jeugdige verantwoordelijke voor de massale Twitter-breuk op 15 juli.

Het FBI voerde een huiszoekingsbevel uit tegen een zestienjarige inwoner van Massachusetts in verband met de massieve breuk van de Tjilpen.

Volgens een rapport van New York Times, op 1 Sept. overvielen de autoriteiten het huis van een 16 éénjarigenjongen die een ,,gelijke, zo niet belangrijkere rol“ in de beruchte 15 Juli houwer kan gespeeld hebben, die in miljoenen aanhangers van high-profile rekeningen van de Tjilpen resulteerde die vals een 2 aan-1 ,,weggevertjes“ voor om het even welke verzonden Bitcoin (BTC) worden aangeboden.

Het onderzoek onthulde dat hij zich mogelijk als een Twitter-werknemer of aannemer voor de gek heeft gehouden om hun inloggegevens in te voeren om websites te vervalsen waar hij ze vervolgens zou kunnen vastleggen.

In het rapport stond dat de tiener de Twitter-aanval die in mei begon met de 17-jarige Graham Ivan Clark, het vermeende meesterbrein, coördineerde. Immediate Edge werd ontdekt door zijn Discord chatverslagen, gebruikte de naamloze tiener naar verluidt gecodeerde berichtensystemen zoals Signal en Wire, waardoor het moeilijker werd voor onderzoekers om hem te identificeren.

De naamloze persoon zou de vierde kunnen zijn die wordt aangeklaagd na een onderzoek door de FBI, IRS, de Amerikaanse geheime dienst en de lokale autoriteiten. Clark werd gearresteerd op 31 juli op 30 aanklachten voor misdrijven. Bovendien zijn de 19 éénjarigen Britse ingezetene Mason John Sheppard, en 22 éénjarigen Nima Fazeli van Florida ook beschuldigd door federale eisers.

Op 4 Augustus, pleitte Clark niet schuldig aan 17 tellingen van communicatie fraude, 11 tellingen van onwettig gebruik van persoonlijke informatie, één telling van georganiseerde fraude meer dan $5.000 en één telling van onwettige toegang tot een computer of een elektronisch apparaat. Hij zit momenteel in de gevangenis op borgtocht van $725.000.

De FBI heeft nog geen aanklacht ingediend voor de jeugd voor zijn vermeende betrokkenheid bij het incident, wat ertoe heeft geleid dat Twittergebruikers 12 BTC – ruwweg 14.000 dollar vanaf dit schrijven – naar verschillende adressen hebben gestuurd die tijdens de aanval werden gepost.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.