Crypto-uitwisselingsgigant Coinbase geeft aan naar de beurs te gaan als de prijs van bitcoin stijgt

Terwijl de prijs van bitcoin naar recordhoogtes stijgt, heeft de meest prominente cryptocurrency-exchange Coinbase de intentie aangegeven om openbaar te worden.

De Amerikaanse crypto-uitwisselingsgigant Bitcoin Bank diende onlangs een conceptregistratie in bij de Securities Exchange Commission, waarin geruchten werden bevestigd dat er plannen waren om openbaar te worden gemaakt met een IPO waarvan analisten schatten dat deze maar liefst $ 28 miljard waard zou kunnen zijn. Coinbase heeft aangekondigd dat het een conceptregistratieverklaring heeft ingediend bij de SEC, waarmee de weg wordt vrijgemaakt voor plannen voor een eventuele beursgang. De aankondiging komt omdat de interesse in bitcoin en andere cryptocurrencies tijdens de coronavirus-pandemie naar nieuwe hoogtepunten is gestegen.

De waarde van Coinbase zal naar verwachting ongeveer $ 28 miljard bedragen

De onderzoeker bij Messari Crypto, Mira Christanto, heeft een diepe duik genomen in enkele van de bedrijfs- en handelscijfers van de crypto-beurs en kwam uit op een potentiële waardering van $ 28 miljard. Mirar Christanio verklaarde : “na de aankondiging van de beursintroductie van Coinbase waarderen we het bedrijf op $ 28 miljard. Coinbase is een van de meest prominente beurzen met een dagelijks volume van $ 1 miljard in december 20. “ De onderzoeker voegde eraan toe dat het model dat werd gebruikt om de waardering af te leiden, de bedrijfssegmenten van het bedrijf opsplitste op basis van transactiekosten, bewaarloon, debetkaarten en andere criteria.

Het handelsvolume is voornamelijk afkomstig van institutionele klanten, voegde ze eraan toe, maar het gemiddelde bezit per klant is $ 703.

Bitcoin blijft recordhoogtes bereiken

De prijs van bitcoin staat op zijn hoogste punt ooit nadat de leidende cryptocurrency woensdag voor het eerst in zijn geschiedenis boven de $ 20.000-grens is gestegen . Op het moment van schrijven verandert bitcoin van eigenaar tegen iets meer dan $ 23.000. Er zijn verschillende factoren die bitcoin hebben geholpen om naar nieuwe recordhoogtes te stijgen. Institutionele interesse in bitcoin is het jaar toegenomen als afdekking tegen traditionele activa. MicroStrategy, Bitwise en Grayscale stijgen allemaal in termen van investeringen, beheerd vermogen en aandelenprijzen voor hun fondsen, aangezien Bitcoin deze week een recordprijspiek bereikte.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.