Bitcoin och amerikanska dollaraffären

Expert förklarar det omvända sambandet mellan Bitcoin och US-dollar.

De två valutorna representerar två olika områden i den finansiella industrin

Bitcoin-handel oberoende av amerikanska dollar, vilket påverkas av politiska frågor i USA.

Bitcoin- och US-dollaraffären är något som råkar vara en främre fråga på finansmarknaden. När det gäller Bitcoin-handelsvolymer per par bär Bitcoin Circuit och US-dollarparet säkerligen industrin efter handelsvolym följt av japanska yen och euro. De två valutorna är emellertid förmodligen omvänt relaterade till varandra.

Korrelation mellan Bitcoin och US-dollar

Expertanalysföretaget X Force Global förklarar att de två valutorna definitivt befinner sig i en omvänt proportionell affär som fortsätter att påverka marknaden eftersom det växande gapet kan orsaka skillnad i värde och vinst.

Korrelationsdiagram för Bitcoin och US-dollar av X Force Global

Analytikern förklarar att korrelationen måste övervakas noggrant, eftersom det mesta av den globala ekonomin baseras på priserna i amerikanska dollar så i sin tur påverkar valutans styrka och svagheter också kryptovalutamarknaden. Referensvärden för amerikanska dollar i stort sett allt från råvaror till tillgångar och kryptovalutor. Men det finns naturligtvis regioner där Bitcoin är ett föredraget medium för att undvika USA-dollarberoende och inflation som Argentina.

Även om Bitcoin har lyckats bli den sjätte största valutan genom cirkulation kan den totala handelsvolymen och inte bara den för Bitcoin, men kryptovalutaindustrin som helhet kan inte konkurrera med den globala handeln och finansiella aktiviteter i olika fiatvalutor och US-dollar. För närvarande saknar kryptovalutaindustrin nödvändig ekonomisk integration för att konkurrera på den fronten.

Å andra sidan är det omvända förhållandet mellan Bitcoin och US-dollar ganska uppenbart, men det var inte fallet förrän 2017. Analytikern förklarar att USD i skrivande stund sannolikt kommer att gå ner med tanke på osäkerheten i kommande amerikanska presidentval och handlare kommer sannolikt att se mot Bitcoin eller guld som hedgefonder.

Skiftet skulle i sin tur öka Bitcoin-köp i stor utsträckning och medan priserna på amerikanska dollar skulle sjunka, skulle Bitcoin-priserna fortsätta att stiga.